دلیل سکسکه نوزاد چیست؟ و راه های متوقف کردن سکسکه چیست؟

بازدید: 587 بازدید
دلیل سکسکه نوزاد چیست؟ و راه های متوقف کردن سکسکه چیست؟

علت سکسکه نوزاد چیست؟
عوامل متعددی که باعث می‌شود نوزادتان سکسکه کند
سکسکه نوزاد چه زمانی خطرناک است؟ + روش های کاهش سکسکه نوزاد
چگونه سکسکه‌ نوزاد را متوقف کنیم؟


سکسکه در نوزادان با انقباض دیافراگم همراه است. انقباض دیافراگم باعث بسته شدن ناگهانی تارهای صوتی کودکان شده و صدای آشنای سکسکه را ایجاد می‌کند.

در مورد سکسکه بیشتر بدانید
سکسکه در نوزادان با انقباض دیافراگم همراه است. انقباض دیافراگم باعث بسته شدن ناگهانی تارهای صوتی کودکان شده و صدای آشنای سکسکه را ایجاد می‌کند. تعداد سکسکه در هر یک از دفعات متفاوت است و معمولا ۴ تا ۶۰ بار تکرار می‌شود.


علت وقوع سکسکه در نوزادان
 سکسکه زمانی رخ می‌دهد که دو امر مجزا مانند خوردن و نوشیدن به صورت همزمان انجام شوند. نوزادان به طور معمول در حین شیر خوردن دچار سکسکه می‌شوند؛ اما این عارضه در اغلب موارد دلیل مشخصی ندارد. بر اساس یک فرضیه، زمانی که نوزادان استرس دارند، بیشتر دچار سکسکه می‌شوند.


راهبردهای تغذیه
با توجه به دستورالعمل‌های انجمن پزشکان اطفال آمریکا، اگر نوزاد تازه متولد شده در حین شیر خوردن به سکسکه افتاد، بهتر است کمی او را در آغوش خود جابجا کرده و بگذارید آروغ بزند. پس از آنکه سکسکه متوقف شد می‌توانید شیر دادن را از سر بگیرید. اگر سکسکه بیش از ۵ تا ۱۰ دقیقه به طول انجامید، به شیر دادن خود ادامه دهید. انجمن پزشکان اطفال آمریکا معتقد است که این روش بهترین راهبرد ممکن برای جلوگیری از ادامه سکسکه در نوزادان است.

 روش های کاهش سکسکه در نوزادان کدام اند؟

اگر می خواهید سکسکه نوزاد خود را کاهش دهید، راه های زیر را امتحان کنید:

– اگر نوزاد پس از شیر خوردن سکسکه کرد، مادر مجددا به او شیر دهد.

– وضعیت نوزاد را تغییر دهید و او را از این پهلو به آن پهلو کنید تا سکسکه او کاهش پیدا کند و آرامش بیشتری پیدا کند .

تذکر: اگر نوزادی دارید که مدت طولانی سکسکه می کند و این امر او را ناراحت می نماید، باید او را نزد پزشک اطفال ببرید.

  – موقعیت سر نوزاد را تغییر دهید. گاهی اوقات با تغییر وضعیت سر نوزاد، سکسکه او قطع می شود.

– اگر سکسکه نوزاد طولانی شده و او را بی تاب کرده است، می توانید کمی آب گرم به او بدهید.

– سعی کنید در طول سکسکه نوزاد به او شیر ندهید، زیرا هوای بیشتری وارد معده او می شود و بیشتر نفخ می کند.

در صورتی که در محیط شلوغی هستید و نوزاد شما دچار سکسکه شده است، او را به مکان آرامی ببرید تا احتمال سکسکه در او کاهش پیدا کند.

– اگر نوزادی دارید که خیلی سکسکه می کند، حجم وعده های شیردهی را کاهش و تعداد آنها را افزایش دهید. حجم زیاد شیر در هر وعده شیردهی می تواند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.

– حتما بعد از هر بار شیر دادن به نوزاد او را به شانه خود بخوابانید و آهسته پشت او را بمالید تا هر گونه هوای بلعیده شده در طول شیردهی از دهان او خارج شود.

 – هنگامی که نوزاد دچار سکسکه می شود می توانید او را بغل کنید و راه بروید و مناظر مختلف را به او نشان دهید. این کار می تواند سبب کاهش سکسکه او شود.

– اگر نوزادتان پستانک را قبول کرده است، می توانید هنگام سکسکه، پستانک را امتحان کنید.

در صورت تمایل می توانید مقداری آب قند به نوزاد در حال سکسکه بنوشانید تا سکسکه او کاهش پیدا کند

– نوزاد را روی سطح صافی بخوابانید و دست های او را بالا ببرید و پشت او را بمالید تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.

– گاهی اوقات مشاهده می شود که نوزاد به علت سرمای هوا دچار سکسکه می شود. اگر احساس می کنید نوزادتان سردش شده است، او را گرم کنید.

– در صورتی که در محیط شلوغی هستید و نوزاد شما دچار سکسکه شده است، او را به مکان آرامی ببرید تا احتمال سکسکه در او کاهش پیدا کند.

– در صورت تمایل می توانید مقداری آب قند به نوزاد در حال سکسکه  بنوشانید تا سکسکه او کاهش پیدا کند. این روش یک روش متداول برای کاهش سکسکه در نوزاد می باشد.

– سعی کنید در طول سکسکه، حواس نوزاد خود را پرت کنید و با او بازی های مختلفی انجام دهید.

زل زده‌اید به چشمان معصوم فرزندتان و دارید از تماشای تک تک اجزای صورتش لذت می‌برید که یک دفعه هیک! هیک! هیک! دلبندتان همین‌طور یک‌ریز و پشت هم سکسکه می‌کند و شکم کوچک و نرمش زیر دست‌تان بالا و پایین می‌شود!


این اتفاق برای نوزادان بسیار عادی و البته پرتکرار است اما اگر تجربه اول‌تان باشد، احتمالا نگران می‌شوید و سرگردان که چه کاری برای بند آمدن سکسکه نوزادتان باید انجام دهید. اما قبل از همه این نگرانی‌ها و فکر و خیال‌ها خوب است با عوامل متعددی که باعث سکسکه نوزادان می‌شود، آشنا شوید و بعد هم یاد بگیرید که چطور سکسکه کوچولوها را آرام کنید.


شروع سکسکه
سکسکه برای نوزادان بسیار طبیعی است و احتمالا اولین سکسکه‌هایش را وقتی درون رحم‌تان بود، حس کرده‌اید! سکسکه جنین از سه ماهه دوم بارداری به بعد شروع می‌شود که می‌تواند به خاطر قورت دادن مایع آمنیوتیک اتفاق بیفتد اما حالا که درآغوش‌تان است، احتمالا به خاطر شیر خوردن یا چیزهای دیگر سکسکه می‌کند.


در ادامه با عوامل متعددی که باعث می‌شود نوزادتان سکسکه کند، آشنا خواهید شد:


۱. ریفلاکس معده
ریفلاکس معده زمانی رخ می‌دهد که محتویات شکم به سمت مری حرکت می‌کنند. نوزادانی که رشد عضلات تحتانی مری‌شان- که بین مری و معده قرار دارد و مانع از حرکت رو به بالای غذا می‌شود- کامل نشده است. این تحریک که به خاطر ریفلاکس غذا و اسید رخ می‌دهد، سلول‌های عصبی را تحریک می‌کند تا دیافراگم را بلرزانند و به این ترتیب سکسکه آغاز می‌شود.


۲. پرخوری!
زیادی غذا دادن، حتی به نوزاد شیرخوار می‌تواند باعث نفخ و ورم معده شود. افزایش ناگهانی حجم شکمی باعث کش آمدن دیافراگم و اسپاسم آن می‌شود. در نتیجه بچه به سکسکه می‌افتد.

۳. هوا خوری!
اگر با شیشه شیر به نوزادتان غذا می‌دهید، حجم زیادی از هوا وارد شکمش می‌شود چون شیر از شیشه خیلی سریع‌تر از سینه مادر وارد دهان نوزاد می‌شود. جریان هوا باعث نشانه‌هایی مشابه پرخوری می‌شود و هوای بلع شده باعث سکسکه می‌شود. پرخوری همزمان با بلع هوا هم می‌تواند علاوه بر سکسکه نوزاد، او را بدخلق کند.


۴. آلرژی‌ها
ممکن است بچه به پروتئین خاصی که در ترکیب شیرهای خشک یا حتی شیر مادر وجود دارد، حساسیت داشته باشد و دچار نوعی از التهاب مری موسوم به «ازوفاژیت ائوزینوفیلیک» شود. دیافراگم در پاسخ به چنین شرایطی، به طور مکرر می‌لرزد و باعث سکسکه می‌شود. در بعضی موارد، آلرژی می‌تواند به خاطر تغییر ترکیبات شیر مادر که در اثر غذاهای خاصی که مادر مصرف کرده، شروع شود.


۵. آسم
اگر نوزاد شما مبتلا به آسم است، نای او ملتهب شده و جریان هوا به ریه‌ها را محدود می‌کند. تنگی نفس باعث خس خس‌هایی می‌شود که حرکات اسپاسم‌گونه دیافراگم و در نهایت سکسکه را به دنبال دارد.


۶. کاهش دما
گاهی کاهش دما می‌تواند عضله‌های نوزاد را درگیر کند و مثلا، دیافراگمش را منقبض کند و همانطور که تا اینجا متوجه شده‌اید، انقباضات و لرزش دیافراگم منجر به سکسکه می‌شود.
اینطوری سکسکه نمی‌کند!


اگر مراقب غذای فرزندتان باشید، سکسکه سراغش نمی‌آید. بنا به گفته متخصصان اطفال، پرخوری یکی از شایع‌ترین علل بروز سکسکه نوزادان است. نکات زیر را به خاطر بسپارید:

زیادی غذا دادن، حتی به نوزاد شیرخوار می‌تواند باعث نفخ و در نهایت سکسکه شود

 
۱. در وعده‌های کوچک و با فاصله زمانی نسبتا طولانی به او غذا بدهید.


۲. موقع تغذیه کودک، او را در حالت عمودی و با زاویه ۳۵ تا ۴۵ درجه نگهدارید که خوابیده شیر خوردن می‌تواند باعث برگشت شیر به مجرای مری شود.


۳. اگر دلبندتان آنقدر بزرگ شده که بتواند بنشیند، شیشه شیر را در حالت نشسته به او بدهید؛ مطمئن باشید جاذبه کار خودش را خواهد کرد!


۴. به صداهایی که موقع مکیدن شیر درمی‌آورد، دقت کنید. اگر زیادی ملچ ملوچ می‌کند، احتمالا هوای زیادی را می‌بلعد. شیشه شیر را طوری در دهانش بگذارید که فاصله کوچکی برای ورود و خروج هوا باقی بماند. اگر هم شیر خودتان را می‌خورد، یادتان باشد موقع شیر خوردن، نوک سینه به طور کامل باید در دهان بچه باشد.


۵. شیشه شیر را مرتب بشویید و نگذارید سوراخ سر شیشه جرم بگیرد که بچه به جای شیر، هوا نبلعد!


۶. مابین شیر خوردن، سر نوزاد را روی شانه بگیرید و ضربه‌های نرمی پشت ریه‌اش بزنید تا بادگلو بزند و هوای داخل معده‌اش خارج شود. بعد از بادگلو زدن، ۲۰ ثانیه صبر کنید و دوباره شیر دادن را شروع کنید. اگر هم با شیشه به او شیر می‌دهید، وقتی نصف شیر شیشه را خورد، او را بلند کنید تا بادگلو بزند؛ بعد از چند ثانیه می‌توانید دوباره به او شیر بدهید.

اگر سکسکه‌اش گرفت …
قدری شکر به او بخورانید: اگر فرزندتان آنقدر بزرگ شده که بتواند غذای جامد بخورد، کمی شکر روی زبانش بریزید. اگر هم خیلی کوچک است، پستانک (یا نوک انگشت تمیزتان) را در آب‌قند بزنید و در دهانش بگذارید تا بمکد. شکر باعث آرام گرفتن دیافراگم می‌شود و سکسکه بند می‌آید.


پشتش را ماساژ دهید: کودک را به حالت نشسته قرار دهید و از پایین کمرش تا شانه‌ها را با حرکات دورانی ماساژ دهید. می‌توانید او را به شکم روی تشک نرمش بخوابانید و به همین روش ماساژش دهید. نیازی به فشار نیست و حرکات‌تان باید نرم باشد تا دیافراگم آرام بگیرد و سکسکه را متوقف کند.


بعد از اینکه به نوزاد غذا می‌دهید، او را برای ۱۵ دقیقه، صاف و عمودی نگهدارید؛ هم هوای معده‌اش خارج می‌شود و هم دیافراگمش در وضعیت طبیعی قرار گرفته و عضلاتش دچار تنش نمی‌شود.


حواسش را پرت کنید: گاهی یک «دالی موشه» ساده یا سرگرم کردن نوزاد با اسباب‌بازی مورد علاقه می‌تواند سکسکه را متوقف کند. گفتیم برخی محرک‌های عصبی باعث شروع سکسکه هستند که روش‌هایی مثل لمس (با ماساژ) با تحریک حواس (دیدن اسباب‌بازی مورد علاقه) می‌تواند سکسکه را کند و متوقف کند.


آب انگور را امتحان کنید: هیچ دلیل علمی برای این ماجرا هنوز پیدا نشده اما یکی از روش‌های متداول برای رفع سکسکه نوزادان است. می‌توانید آب انگور را با آب جوشیده و تمیز رقیق کنید و اگر مطمئنید فرزندتان به آب انگور حساسیت ندارد و منع مصرفی ندارد، کمی آب انگور به او بدهید. حتی بهتر است قبل از این کار با پزشک فرزندتان مشورت کنید.

هیچ وقت نوزاد یا بچه را برای بند آوردن سکسکه نترسانید!

 
نبایدهای سکسکه‌ای!
هیچ وقت نوزاد یا بچه را برای بند آوردن سکسکه نترسانید! درآوردن صداهای بلند و ترکاندن کیسه پر از هوا می‌تواند به پرده نازک گوش دلبندتان آسیب بزند یا او را دچار کولیک کند!


آبنبات ترش به او ندهید: شاید برای شما جواب بدهد اما برای فرزندتان خوب نیست؛ حتی اگر یک سالش شده، نباید به او آبنبات ترش‌مزه بدهید که دارای پودر اسید خوراکی است و برای سلامت او ضرر دارد.
 
پشتش نکوبید: لیگامنت‌های (رباط‌ها) او هنوز نرم و انعطاف‌پذیر است و فشار زیاد یا ضربات محکم می‌تواند آسیب جدی به فرزندتان وارد کند.


تخم چشم‌هایش را فشار ندهید: عضلات چشمی و مجرای ماهیچه‌ای نوزادان که به حرکت چشم کمک می‌کنند، هنوز در مرحله تکامل قرار دارند و در صورت فشار زیاد به چشم‌ها، ممکن است نتوانند وضعیت چشم را به حالت طبیعی برگردانند! پس به هیچ وجه از این کارها با نوزادتان نکنید.


زبان یا دست و پایش را نکشید: نوزادان ظریف هستند و همانطور که قبلا گفته شد، استخوان‌ها و مفاصل‌شان هنوز قدرت مقابله با کشیدگی و فشردگی شدید را ندارد. بنابراین برای بند آوردن سکسکه‌اش زبان یا دست و پایش را نکشید!


اگر خودتان نتوانستید با روش‌های ملایم و آرام سکسکه نوزادتان را متوقف کنید، حتما از یک متخصص اطفال کمک بگیرید.




سکسکه نوزاد چه زمانی خطرناک است؟ + روش های کاهش سکسکه نوزاد


یکی از مشکلاتی که برای نوزادها معمولا به وجود می آید سکسکه است. بسیاری از مادران نگران این هستند که آیا سکسکه نوزادشان خطرناک است و یا راه های کاهش سکسکه نوزاد چیست؟ در این مقاله میتوانید به جواب سوال های خود برسید.

علت سکسکه نوزاد:
دلیل سکسکه نوزاد انقباض عضلات و حرکت ناگهانی دیافراگم است. واضح است که این موضوع باعث اذیت شدن آن‌ها می‌شود، اما جای نگرانی نیست، چون سکسکه نوزاد تنها یک دقیقه طول می‏کشد.تحریک عضلات، نوع شیر دادن به نوزاد یا نگه داشتن او در دمایی که باعث سرما خوردگی اش می‌شود، از دیگر عوامل سکسکه نوزاد است.

چه زمانی باید سکسکه نوزاد را جدی گرفت؟
در کل نگرانی والدین درباره نوزادشان، تا زمانی که سکسکه مانع خواب و تغذیه کودک نشود، بی‎مورد است و نیازی نیست به متخصص مراجعه شود. اما اگر تا بیش از یک سال تداوم داشت، باید به آن توجه کرد. هرچند که این موضوع بسیار نادر است، اما به هر صورت همیشه پیشگیری، بهترین راه است. اگر نوزادی دارید که مدت هاست سکسکه می‌کند و این مسئله او را ناراحت می‌کند، باید او را نزد پزشک اطفال ببرید. ممکن است بیماری ریفلاکس معده مری در او تشخیص داده شود که از علایم شایع آن سکسکه های طولانی و سرفه است.

در این بیماری اسید معده وارد مری می‌شود و ایجاد ناراحتی می‌کند. اگر این بیماری در نوزاد تشخیص داده شود، باید اصول شیردهی مطابق با دستور پزشک انجام و یک سری دارو برای اصلاح این وضعیت تجویز شود. برخی تصورات نادرست درباره بند آوردن سکسکه نوزاد وجود دارد؛ مثلا ترساندن نوزاد، فشار دادن پیشانی او، فشار دادن چشم نوزاد و … . اما امروزه هیچ یک از این روش‌ها توصیه نمی‌شود، زیرا هیچ پشتوانه علمی ندارد. آن چه مهم است این است که سکسکه نوزاد موضوعی شایع و اجتناب ناپذیر است و بسیاری از سکسکه‌های نوزادان کاملا طبیعی است.روش های کاهش و رفع سکسکه نوزادان

 
راه های کاهش سکسکه نوزاد چیست؟

راه‌های کاهش سکسکه نوزادان به شرح زیر است.

– ببینید آیا نوزاد بعد از شیر خوردن، آروغ زده است یا نه؟ ورود بیش از حد هوا هنگام شیر خوردن یا مکیدن پستانک می‌توانند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.

– موقعیت سر نوزاد را تغییر دهید. گاهی اوقات با تغییر وضعیت سر نوزاد، سکسکه او قطع می‌شود.

– اگر سکسکه نوزاد طولانی شده و او را بی تاب کرده است، می‌توانید کمی آب گرم به او بدهید.

– سعی کنید در طول سکسکه نوزاد به او شیر ندهید، زیرا هوای بیشتری وارد معده او می‌شود و بیشتر نفخ می‌کند.

– اگر نوزادی دارید که خیلی سکسکه می‌کند، حجم وعده‌های شیردهی را کاهش و تعداد آنها را افزایش دهید. حجم زیاد شیر در هر وعده شیردهی می‌تواند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.

– اگر از شیشه شیر برای شیردهی به نوزاد استفاده می‌کنید، حتما سایز سر شیشه را متناسب با دهان نوزاد انتخاب کنید. اگر اندازه سرشیشه با دهان نوزاد متناسب نباشد، هوا وارد دهان نوزاد می‌شود و او بیشتر دچار سکسکه می‌شود. همچنین طی شیردهی از سینه مادر نیز باید سعی شود هوای کمتری وارد دهان نوزاد شود نا نفخ کمتری صورت بگیرد و احتمال وقوع سکسکه کمتر شود.

– حتما بعد از هر بار شیر دادن به نوزاد آهسته پشت او را بمالید تا هر گونه هوای بلعیده شده در طول شیردهی از دهان او خارج شود.

– اگر هنگام شیر خوردن نوزاد از سینه مادر به مکیدن او توجه کنید خواهید دید که سرعت مکیدن او تقریبا آرام و با آهنگ خاصی است. اگر از شیشه شیری که برای تغذیه نوزاد انتخاب می‌کنید، شیر با سرعت بالایی عبور کند و نوزاد با سرعتی بیش از توان خود شیر بنوشد، احتمال سکسکه او بالا می‌رود. بنابراین آرام شیر خوردن نوزاد به کاهش سکسکه او کمک می‌کند.

– هنگامی که نوزاد دچار سکسکه می‌شود می‌توانید او را بغل کنید و راه بروید و مناظر مختلف را به او نشان دهید. این کار می‌تواند سبب کاهش سکسکه او شود.

– اگر نوزادتان پستانک را قبول کرده است، می‌توانید هنگام سکسکه، پستانک را امتحان کنید.

– نوزاد را روی سطح صافی بخوابانید و دست‌های او را بالا ببرید و پشت او را بمالید تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.

– گاهی اوقات مشاهده می‌شود که نوزاد به علت سرمای هوا دچار سکسکه می‌شود. اگر احساس می‌کنید نوزادتان سردش شده است، او را گرم کنید.

– در صورتی که در محیط شلوغی هستید و نوزاد شما دچار سکسکه شده است، او را به مکان آرامی ببرید تا احتمال سکسکه در او کاهش پیدا کند.

– در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب قند به نوزاد در حال سکسکه بنوشانید تا سکسکه او کاهش پیدا کند. این روش یک روش متداول برای کاهش سکسکه در نوزاد است.

– سعی کنید در طول سکسکه، حواس نوزاد خود را پرت کنید و با او بازی‌های مختلفی انجام دهید.



چگونه سکسکه‌ نوزاد را متوقف کنیم؟

اگرچه راه‌های متعددی برای جلوگیری یا توقف سکسکه در نوزادان از جمله گرفتن آروغ نوزاد به هنگام غذا خوردن و استفاده از پستانک‌ها وجود دارد اما به یاد داشته باشید که بیشتر نوزادان تا یک سالگی به طور طبیعی سکسکه می‌کنند و این موضوع نگران‌کننده نیست.

به گزارش ایسنا، هنگامی که دیافراگم نوزاد منقبض می‌شود باعث می‌شود هوا از میان تارهای صوتی محصور آن با فشار خارج شده و صدای سکسکه ایجاد شود.

ممکن است والدین نگران باشند که سکسکه باعث ایجاد احساس ناراحتی در نوزاد می‌شود. در این مقاله از سایت تخصصی “مدیکال نیوز تودی” عوامل موثر در بروز سکسکه، بهترین راه‌های جلوگیری و توقف سکسکه و زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در صورت لزوم آورده شده است.

عوامل موثر در بروز سکسکه

اگرچه مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد سکسکه باعث خروج هوای اضافی از داخل شکم می‌شود اما جامعه پزشکی هنوز در مورد هدف اصلی این واکنش مطمئن نیستند.

هنگامی که دیافراگم منقبض می‌شود، تارهای صوتی به سرعت بسته می شوند و این واکنش باعث ایجاد سکسکه می‌شود. اگرچه سکسکه در نوزادان بدون هیچ علت ظاهری رخ می‌دهد اما تغذیه در برخی موارد باعث انقباض دیافراگم می‌شود. در مواردی که به کودک بیش از اندازه غذا داده شود یا با سرعت زیادی غذا داده شود که اغلب موجب فرو بردن حجم زیادی هوا می‌شود، شکم نوزاد منبسط شده و باعث فشار به دیافراگم و در نهایت شروع سکسکه می‌شود.

اگر سکسکه بطور مداوم اتفاق می‌افتد و باعث ایجاد ناراحتی نوزاد می‌شود ممکن است به دلیل ریفلاکس معده گاستروازوفاژیال (GER) باشد. در این وضعیت، غذای هضم شده و اسید معده از طریق مری باز می‌گردد و باعث تحریک دیافراگم و سکسکه می‌شود. البته سکسکه همیشه به دلایل تغذیه‌ای و مشکلات معده رخ نمی‌دهد و ممکن است دلایل ناشناخته‌ای نیز داشته باشد.

چگونه سکسکه‌ی نوزاد را متوقف کنیم؟

به طور معمول سکسکه به نوزاد آسیبی نمی‌رساند و می‌توانید صبر کنید تا سکسکه به خودی خود قطع شود اما اگر این وضعیت مدت طولانی ادامه یافت بهتر است با پزشک مشورت کنید.

همچنین می‌توانید از روش‌های زیر برای متوقف کردن سکسکه نوزاد کمک بگیرید:

  • آروغ نوزاد را بگیرید: هنگامی که معده با هوا پر می‌شود ممکن است به دیافراگم فشار آورده و باعث ایجاد اسپاسم شود. به هنگام تغذیه نوزاد بهتر است آروغ او را بگیرید تا حجم هوای معده نوزاد کاهش یافته و از سکسکه جلوگیری شود. به گفته آکادمی پزشکان اطفال ایالات متحده، بهتر است عمل آروغ گیری نوزادان پس از هر بار تغذیه نوزاد به مقدار یک تا ۱.۵ لیتر انجام بگیرد.
  • استفاده از پستانک: مکیدن پستانک می‌تواند به رهایی دیافراگم و توقف سکسکه کمک کند.
  • استفاده از داروی گرایپ واتر: گرایپ واتر (گریپ میکچر) مخلوطی از گیاهان و آب است و بطور سنتی برای درمان قولنج نوزادان ودیگر مشکلات معده استفاده می‌شود. این دارو معمولا از ترکیب گیاهانی مانند زنجبیل، رازیانه، بابونه، دارچین تشکیل می‌شود. اگر علت سکسکه مشکلات معده باشد این دارو می‌تواند به توقف آن کمک کند. هر چند شواهد علمی بطور قطعی تاثیر این دارو را تایید نمی‌کند اما عوارض جانبی بسیار پایین آن باعث می‌شود بسیاری از آن برای درمان سکسکه کمک بگیرند.
  • مالیدن کمر نوزاد: مالیدن کمر نوزاد و تکان دادن او به جلو و عقب می‌تواند به آرام شدن او و تسکین اسپاسم‌های احتمالی کمک کند.

از چه اقداماتی به هنگام سکسکه باید اجتناب کرد؟

بسیاری از روش‌های توقف سکسکه بطور سنتی رواج دارند که پایه و اساس علمی ندارند. در این میان می‌توان به بالا و پایین پریدن، نوشیدن جرعه جرعه آب به هنگام پریدن و کشیدن زبان به بیرون اشاره کرد. از انجام این گونه اقدامات روی نوزاد اجتناب کنید چرا که بسیاری از این روش‌ها علاوه بر بی اثر بودن می‌توانند خطرناک باشند.

چگونه از سکسکه جلوگیری کنیم؟

اگرچه سکسکه اغلب قابل پیشگیری نیست اما روش‌های زیر ممکن است به جلوگیری از آن کمک کند:

  • پیش از اینکه نوزاد بیش از اندازه گرسنه شود به او غذا بدهید.
  • تا نیم ساعت پس از هر بار تغذیه نوزاد را بنشانید.
  • بطری شیر را در وضعیتی قرار دهید که هوایی نزدیک نوک پستانک آن نباشد.
  • مطمئن شوید دهان نوزاد به طور کامل دور دهانه پستانک بطری یا سینه مادر قفل می‌شود.

چه زمانی برای سکسکه نوزاد باید به پزشک مراجعه کرد؟

به طور معمول سکسکه‌ در نوزادان زیر ۱۲ ماه عاملی برای نگرانی محسوب نمی‌شود.

اگر سکسکه بطور مداوم برای نوزاد رخ می‌دهد یا باعث ناراحتی او می‌شود می‌توانید به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت نوزاد مشخص شود.

ریفلاکس معده نیز می‌تواند موجب سکسکه شود. از علائم ریفلاکس معده در نوزاد می‌توان به گریه بیش از حد نوزاد به خصوص به هنگام تغذیه و پس از آن و قوس دادن بیش از حد کمر نوزاد به هنگام تغذیه و پس از آن اشاره کرد. در صورتی که نوزادتان مشکوک به ریفلاکس معده است حتما به پزشک مراجعه کنید. درمان این وضعیت به طور معمول به راحتی صورت می‌پذیرد. همچنین اگر پس از یک سالگی کودک همچنان به سکسکه دچار می‌شود مراجعه به پزشک توصیه می‌شود.

دسته‌بندی مطالب آموزشی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام
ارسال رایگان

برای سفارش های بالای ۳.۵۵۰.۰۰۰ هزار تومان
 

برای آگاهی از کالاهای تخفیف خورده
عضو اینستاگرام علی کالا شوید

(در اینستاگرام"علی کالا"یا" Alikala.ir" را جستجو کنید)


برای دیدن کالاهای جدید اینجا بزنید

راه های اعتماد به هایپر سیسمونی علی کالا
حالا بخرید
* راهنمای خرید از علی کالا
close-link
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت